Om meg

Kjellaug heter jeg, er fotograf og jeg bor på Vear rett ved Tønsberg by i et fint borettslag, med studio i kjelleren og lekestue i hagen. Det er også en stor fin lekeplass her og kort vei til skogen. Så her er det mange fine muligheter til fotografering!

Gift med min flotte Geir Morgan og vi har to felles barn: Anne Marie 13 og Ida Sofie 10 år. De har fått være modeller mange ganger og ja jeg har vært litt paparazzi mamma på ferie, men de sier ifra når de har fått nok! Venninnene syntes det er kjempestas å komme og ta bilder, vi har hatt mye gøy i studio og ute.

Jeg har også 3 bonusbarn og 4 bonusbarnebarn, så jeg er   ” mommo ” til dem, og det er veldig koselig syntes jeg! Så jeg strikker og hekler klær til dem, det blir også endel til props som kan lånes ut ved baby og barnefotografering!

Som barn vokste jeg opp på gård, og ble vant til å ta i et tak. Vi hadde korn og høner. Annethvert år reiste vi på ferie til Europa ++ og fikk med oss det meste av kirker, museer og ruiner som er verd å se. Tror jeg ble litt lei innimellom, men jeg fikk ta bilder med speilrefleks kamera til far og etterhvert jeg fikk mitt eget. Det var kanskje da det egentlig startet, men det tok noen år før det ble fine bilder he he. Nå har jeg lyst til å reise tilbake til de stedene vi var og ta bilder, kanskje du skal gifte deg i utlandet? Da blir jeg gjerne med!

Jeg går turer for å få frisk luft og holde meg i form, jeg er glad i naturen. Noen ganger får kameraet være med på tur, og da glemmer jeg bort tiden mens jeg er i skogen og tar bilder av stort og smått.

Vi har fått vår del av utfordringer som kommer i livet, men vi prøver å gjøre det beste ut av det. Så har vi også lært å sette litt mer pris på livet og kanskje blir man litt klokere enn man var før. Ta vare på hverandre, nyt livet her og nå og sørg for å ta gode bilder av de du er glad i hos en fotograf!

Å fotografere gir meg energi og jeg elsker å fange unike øyeblikk. Kanskje jeg kan få fange noen av øyeblikkene dine?

Hvordan er det å gå til fotografen Kjellaug?

Jeg liker å prate og bli litt kjent med dere før vi tar bilder. Gå litt, prate litt, ta en kaffe.  Jeg er ikke redd for å by litt på meg selv. Er det familiefoto blir det lek og moro, alle skal ha det fint på fotografering hos meg! Men når jeg tar bildene er jeg ganske konsentrert og kanskje litt stille, men det varer ikke så lenge! Jeg vil ikke forstyrre dere for mye, det skal være naturlige bilder og øyeblikk som jeg fryser med kamera. Jeg gir små beskjeder og kan speile litt så dere skjønner hva jeg mener. Det er ofte litt rart i starten for de som ikke er vant med kamera, men etterhvert så senker dere skuldrene og det blir en fin times tid. Er det bryllup dere skal ha, så tar vi dette på forlovelsesfoto på forhånd og da er vi blitt kjent FØR bryllupet og det blir Kjellaug dere tar med i bryllupet deres og ikke bare en fotograf dere ikke kjenner. Det er en kjempe forskjell!

Utdanning Foto:

Foto på 2 årig Visuell kommunikasjon
med utplassering hos en fotograf: Cedrik Archer i Tønsberg

To år på Idefagskolen, på Fotolinja og et år fordypning.

Der hadde vi lærerene: Bjørn Harstad, David Langbach og Trine Bjervik.

Nordic Light i 2009

Med en workshop/hangout med David Beckstead

2 Bryllupsworkshoper med Benny Ottosson

Den ene var det jeg som arrangerte for ham. 2012 og 2016

Vinterseminarer med Lundeby i 2016 og 2017

Med masse foredrag og inspirasjon og nyheter.

Workshop med Juliana Wiklund med familiefoto og Playfulheart

Der lærte vi en leken måte å fotografere familier. 2017.

Wun Lockal Oslo i 2017 En bryllupskonferanse for bryllupsfotografer i Norge.

Mentoring med Eirik Halvorsen 2017-18

Bryllupsworkshop med Eirik Halvorsen i 2018

Medlem i Grundernettverket i Vestfold siden 2012

Medlem i Norges Fotografforbund siden 2017

Medlem av Grafisk forbund siden 2000

Jeg har også fagbrev som Grafiker og jeg har gått Visuell kommunikasjon.

Så jeg kan lage flyer, takkekort og plakater om du trenger det!

I høst (2017) startet jeg opp med nye studier, nett studie i Trosopplæring.
Et samarbeid mellom MF og VID. Dette er er et toårig studie.

På fritiden liker jeg å være med barna mine, høre på sang og musikk, strikke, hekle, lese, ta bilder og hjelpe til med barnekoret i kirken vår.